Sendikalar neden sessiz? Sahi ne oldu 3600!

Yayınlanma Tarihi :
Sendikalar neden sessiz? Sahi ne oldu 3600!

Türk Büro-Sen Balıkesir Şube Başkanı Sıtkı Alkan, “Biz Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, yetkili olmadığımız halde bütün eleştiri riskini de göze alıp memurlarımızın meseleleri için kanun teklifleri hazırlarken, bir milyon üyeye sahip sözde yetkili sendikalar ise kolaycılığı seçip her konuda olduğu gibi ek gösterge rakamları konusunda  sessiz kalmayı tercih ediyorlar.”dedi.

Kamu görevlilerinin artık kendileri için her alanda mücadele eden sendikalarla kılını bile kıpırdatmayanlar arasındaki farkı fark etmesi gerektiğini vurgulayan Türk Büro-Sen Balıkesir Şube Başkanı Sıtkı Alkan sözlerini şöyle sürdürdü:

”  Unutulmasın ki, haksızlığa sessiz kalmakla haksızlığı desteklemek arasında bir fark yoktur. Emanet ehil ellere teslim edilmelidir. Memurlarımız, haklının ve hakkın yanında saf tutarak çalışanla, çalışmayan; mücadele edenle etmeyen arasındaki farkı ortaya koymalıdır. Başta Adalet ve Kalkınma Partisi olmak üzere birçok siyasi parti, seçim beyannamesinde kamu görevlilerinin ek gösterge rakamlarının artırılacağı yönünde vaatlerde bulunmuştu. Seçimlerin üzerinden 4 aydan fazla zaman geçmesine ve 2019 yılı bütçesi TBMM gündemine gelmiş olmasına rağmen iktidar partisinin bu yönde hiçbir girişimde bulunmadığı görülüyor. Türkiye Kamu-Sen olarak başından beri,ek gösterge sorununun yalnızca belli unvanlarla sınırlı olmadığını, bütün kamu görevlilerini özellikle emekli aylıkları bakımından doğrudan ilgilendirdiğini ifade ediyoruz”

Türk Büro-Sen Balıkesir Şube Başkanı Sıtkı Alkan, şunları söyledi:

“Bu çerçevede öğretmen, din görevlisi, hemşire ve polisler yanında müdürler, müdür yardımcıları, şefler, merkez taşra ayrımına tabi tutulan uzmanlarla, kurum içi yükselme sınavıyla gelen uzmanlar, idareci konumundaki kamu görevlileri, denetmenler, avukatlar, ek gösterge uygulamasından hiç faydalanamayan mübaşir, teknisyen yardımcısı, şoför gibi yardımcı hizmetler sınıfına dahil olan personel unutulmamalıdır. Bu sorunlar, ek gösterge uygulamasının bütüncül bir biçimde ele alınması ve yalnızca belli unvanları değil tüm kamu görevlilerini içeren kapsamlı bir biçimde değişikliğe tabi tutulması zorunluluğunu ortaya koymaktadır.Kaldı ki, ek gösterge cetvelinde düzenleme yapılsa dahi 3600 ve üzeri ek gösterge alan kamu görevlileriyle 3600’ün altında ek gösterge alan kamu görevlileri bakımından emekli aylığı yönüyle ortaya çıkan adaletsizliğin giderilmesi amacıyla özel hizmet tazminatlarının ek göstergeye bağlı olarak belirlenen emekli aylığına yansıtıldığı oranların alt basamaklarında da artış yapılması gerekmektedir” (balikesir24saat.com)

 

 

 

YORUM YAP