İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi (İSBİL) Dağcılık Kulübü ile Gezi Kulübünün Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümünde ortak organize ettiği Doğa Yürüyüşü Değirmenboğazı’nda gerçekleştirildi.
Dağcılık Kulübü Danışman Öğretmeni Osman Bayazıt ile Gezi Kulübü Danışman Öğretmeni Mehmet Ali Ercan’ın rehberlik ettiği yürüyüşe, Müdür Yardımcısı Zarife Çelikörs, Matematik Öğretmeni Seda Aktekin, Fizik Öğretmeni Mert H. Onat ile 50 öğrenci katıldı.
Doğal ortamdaki flora ve faunanın yanında jeolojik, jeomorfolojik ve klimatik unsurları yerinde gören öğrenciler aynı zamanda doğada yürüyüş kuralları hakkında bilgilenerek, çevre koruma ve sorumluluk bilincinin oluşumu konusunda da farkındalık oluşturdu. Doğa yürüyüşünde stresli kent yaşamından uzaklaşarak doğada vakit geçirmenin mutluluğunu doyasıya yaşayan İSBİL’li öğrenci ve öğretmenler Türk bayrağı ve Atatürk posterleri açarak Cumhuriyetimizin 98. yılını da kutladı. (balikesir24saat.com)