Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Balıkesir Kent Konseyi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğinde düzenlenen “Cumhuriyet Söyleşileri” tüm hızıyla devam ediyor.
Söyleşilerin dördüncü konuğu ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel oldu. “Cumhuriyet’e Borcumuz Var” adlı söyleşi; Salih Tozan Kültür Merkezinde Balıkesirli vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.
ÇYDD Balıkesir Şubesi Başkanı İsmail Erten’in Cumhuriyet değerlerinden ve gündeme dair konulardan bahsettiği konuşmasıyla başlayan programın devamında, Prof. Dr. Ayşe Yüksel söz aldı. Uzun yıllar ÇYDD’de çeşitli görevler alan ve önemli organizasyonlara öncülük eden Prof. Dr. Ayşe Yüksel; Cumhuriyet aydınlanmasının savunucularından, Atatürk ilke ve inkılaplarına hayatını adamış Prof. Dr. Türkan Saylan ile çalışmış bir Cumhuriyet kadını olarak Cumhuriyet’e dair bilgi ve izlenimlerini izleyicilere aktardı.
ÇYDD’nin geçmişten bugüne 46 bini kadın mezun olmak üzere 65 bin üniversite mezunu yetiştirdiğini belirten Yüksel, “Biz; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu laik Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlerimizle, gelecek nesillerimizle yaşatıyoruz ya; ne mutlu bize, diyoruz” dedi.
Kendi yaşam hikayesinden kesitlerle Cumhuriyet’in kazanımlarını dile getirerek konuşmasına devam eden Yüksel; Atatürk ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik, “Ben borçlu olmayayım da kim borçlu olsun” ifadelerini kullandı.
Daha sonra dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Yüksel kitaplarını da imzaladı.(balikesir24saat.com)