“BALIKESİR KAHVALTI FESTİVALİNİN STANDARTLARI YÜKSELECEK”

Yayınlanma Tarihi :
“BALIKESİR KAHVALTI FESTİVALİNİN STANDARTLARI YÜKSELECEK”

“Balıkesir Kahvaltısı Basın Buluşması”  Öğretmenevi’nde “gecikmeli” olarak gerçekleştirildi. Vali Şıldak, “Gastronomi şehri olma çabalarımız ile ilgili eleştirel yazılar, haberler okuduk ve hepsinden istifade ettiğimizi düşünüyorum. Bu konuda fikir üreten, yazı yazan, kaleme alan gazetecilerimize içtenlikle teşekkür ediyorum”dedi. Vali Şıldak, Uluslararası Kahvaltı Festivalinin standardını daha da yükseltecek şekilde çalışmalara da başladıklarını vurguladı. 

“Balıkesir Kahvaltısı Basın Buluşması” Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.  Buluşmaya Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fehmi Erdem, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Başta Balıkesir Kahvaltı Festivali olmak üzere gastronomide yürütülecek çalışmaların basın mensuplarıyla birlikte değerlendirdiği program GMKA Turizmde Destinasyon Yönetimi Birim Başkanı Esra Karakoç’un Balıkesir Kahvaltısı’nın dünden bugüne yolculuğunu aktardığı sunumla başladı.

Balıkesir Kahvaltısı’nda yer alacak ürünlerin işletmelerin de içinde yer aldığı 12 kişilik çalışma grubuyla 3,5 aylık bir çalışmanın sonrasında belirlendiğini söyleyen Karakoç, bugüne kadar geleneksel olarak üretilen bazı ürünlerin yeniden yorumlanmasıyla “Balıkesir Kahvaltısı” konsepti oluşturulduğunu vurguladı. Karakoç, belirlenen menüyle Edremit zeytinyağından Edremit Çizik Zeytinine, Gömeç Kirli Hanım Peynirinden Fakir Sucuğuna, Havran Mandalina Reçelinden Sındırgı’nın Susamlı Patatesine, Manda Kaymağından Gönen Patlıcan Reçeline kadar tamamı Balıkesir’de üretilen 30 üründen oluşan kahvaltının “Balıkesir Kahvaltısı” adıyla bir lezzet şöleninde buluştuğunu anımsattı.

“FESTİVAL BİR İLK OLDU”

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula “Yıllardır her platformda Balıkesir’in ürünlerini hem ulusal hem de uluslararası olarak tanıtılmasını konuşuyorduk. Bunu ilk kez geçen yıl Kahvaltı Festivalinde başardık. Bununla birlikte Marka Şehir çalışmalarını yürüttük. Türkiye’nin ilk lezzet atlasını Ömür Akkor ile birlikte yaptık ve şunu gördük ki tüm ülke çapında Balıkesir ürünleri büyük ilgi görüyor. İnsanlar Balıkesir’e gelip bu lezzetleri tadıp, alarak evlerine göndü, gidince de internet üzerinden sipariş vererek ilgilerini gösteriyorlar.Ancak bu kesinlikle yeterli değil. Bu çalışmalarıma tüm kurumlarımızla birlikte daha da ileri götüreceğiz.” dedi.

“BALIKESİR KAHVALTISI BİZİM GEL GEL’İMİZ”

Balıkesir’in artık yaşanacak, alışveriş yapılacak, tüm gün kahvaltı yapılacak bir şehir olarak tanındığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bu kahvaltıda yer alan her ürün Balıkesir’de üretiliyor. Peynirinin yapıldığı, sütün sağıldığı koyunun yediği yeme kadar her şey burada yetişir, yetiştirilir ve üretilir. Başka bir şehirden ya da bölgeden değil. Her şey Balıkesir’in kendi malı. Şeflerin bize altını çizerek söylediği bir şey var; Balıkesir, her şeyi tam olan bir şehir. Balıkesir yaşanılası bir şehir. ” diye konuştu. Balıkesir’de tüm kurum ve kuruluşlar arasında büyük bir uyum olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Balıkesir’i gümbür gümbür tanıtıyoruz” dedi.

Yılmaz, “Maksat Balıkesir Kahvaltısı ama Balıkesir Kahvaltısı bizim gel gel’imiz. Yani insanların dikkatini Balıkesir’e çekmek. Balıkesir’de ticaret yap, Balıkesir’in marka değerine sen de bir katkıda bulun, gelsen de gelmesen de her şeyin en iyi Balıkesir’de demesini istiyoruz. Balıkesir basınının bu işe çok ciddi sahip çıkması çok önemli. Balıkesir’in kahvaltısını, gastronomisini, balını, salçasını, zeytinini, zeytinyağını, ekşi mayalı ekmeğini mutlaka gündeme taşımak lazım. İl dışına bunun duyurulması gerekiyor, sizden bu anlamda destek istiyoruz” diye konuştu.

“ELEŞTİRİLERİ DİKKATE ALIYORUZ”

Balıkesir Kahvaltısı Basın Buluşması için “Bu aslında bize göre gecikmiş bir buluşma” diyen Vali Şıldak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Basınımızı tabii ki Kahvaltı Festivali ile birlikte daha öncesinde bilgilendirebilirdik. Araya giren bazı olaylar, sürecin çok hızlı ilerlemesi, ilin yoğunluğu, tüm bu süreçleri biraz geciktirmiş olabilir ama sizler her zaman sürecin içindeydiniz. Gastronomi şehri olma çabalarımız ile ilgili eleştirel yazılar, haberler okuduk ve hepsinden istifade ettiğimizi düşünüyorum. Bu konuda fikir üreten, yazı yazan, kaleme alan gazetecilerimize içtenlikle teşekkür ediyorum”

2023 FESTİVALİ İÇİN KOLLAR SIVANDI

Balıkesir Kahvaltısının paydaşlarla birlikte geliştirilmeye devam edileceğini vurgulayan Vali Hasan Şıldak, şunları söyledi:
“Balıkesir eğer bir pozitif algıya büründüyse, dışarıdan bakan gözler bunu görüyor ve ifade ediyorsa bu, kurumlarımızın bütün şehir olarak beraber hareket edebilme gücüne ve isteğine bağlıdır. Bir bakış açısı geliştirip hedef belirleyip oraya yürümeyi başaran bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Hayallerimiz, hedeflerimiz ve heyecanımız var. İlimizde 18 işletmemiz Balıkesir Kahvaltısı’nı müşterilerine sunuyor. Bu sayı daha da artacak, ama biz sayının ötesinde nitelik ve orijinalitesinin bozulmamasına özen gösteriyoruz. Bu konuda komisyonlarımız sürekli çalışıyor. 2023’de düzenlenecek  Uluslararası Kahvaltı Festivalinin standardını daha da yükseltecek şekilde çalışmalara da başladık. Balıkesir kadar güçlü bir coğrafya, Türkiye’de çok azdır. Balıkesir lezzet dolu, tarih dolu, kültür dolu bir şehir. Tüm kurumlarımızın ve işletmelerimizin güçlü birlikteliği ile el ele vererek Balıkesir’imizin en güçlü gastronomik değeri olan kahvaltımızı hak ettiği marka değerine ulaştıracağız” (balikesir24saat.com)

Kaynak : balikesir24saat

YORUM YAP