1. Haberler
  2. ADVERTORİAL
  3. ALTIEYLÜL TARİHİNDE BİR İLK

ALTIEYLÜL TARİHİNDE BİR İLK

featured

Balıkesir’in Altıeylül ilçesi, Avrupa’nın önde gelen yerel yönetimlerinden biri olarak, Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Yıllık Koordinasyon toplantısına katıldı. Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, toplantıda “Yerel Yönetim Ödülü”nü tüm Altıeylül adına ödülü aldı. 

Altıeylül Belediyesi, Avrupa genelinde demokrasi, katılım ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesine yönelik etkinliklere katılım gösteren ve ödüle değer bulunan 20 belediye arasında yer aldı. Bu ödül, Altıeylül’ün demokratik katılımı teşvik etme ve sosyal adalet ile eşit yurttaşlık ilkelerini benimseme konusundaki başarılı çalışmalarının bir yansıması olarak kayıtlara geçti. Ödül töreni, Altıeylül’ün Avrupa’daki görünürlüğünü artıran önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen etkinlikte, Türkiye’den ödül alan diğer belediyeler arasında  Altıeylül ile birlikte yine Balıkesir’den Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş da yer aldı.

PARLAYAN YILDIZ 

Başkan Hakan Şehirli, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Altıeylül Belediyesi’nin katılımcı demokrasi, sosyal adalet ve eşit yurttaşlık ilkelerine dayalı çalışmalarına dikkat çekti. “Altıeylül, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından bu değerli unvana layık görüldü. Bu unvan, Altıeylül’ün Avrupa’da Avrupa Birliği hibeleri konusunda daha fazla fırsat elde etmesine zemin hazırlayacak” diyerek, ilçenin gelecekteki başarılarına olan inancını ifade etti.

Başkan Şehirli, “Altıeylül, Balıkesir’in parlayan yıldızı olacak” diyerek, ilçenin sadece yerel değil, uluslararası alanda da söz sahibi olacağını vurguladı.

ALTIEYLÜL’ÜN  GURURU 

Ödül töreninde, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli’ye ödülünü, Avrupa Birliği Konseyi Kongresi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Genel Sekreteri Mathieu Mori sundu.

Başkan Şehirli, ödülünü gururla alırken, yanında eşi Hüveyla Şehirli ve Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı da yer aldı.

Altıeylül Belediyesi’nden yapılan  açıklamada, “Bu ödül, Altıeylül Belediyesi’nin yerel yönetimdeki başarısını ve Avrupa’daki demokratik katılım çalışmalarına olan katkısını bir kez daha gözler önüne serdi.”  denildi.

 

 

1
sevdim_bunu
Sevdim Bunu
0
_ok_sevdim_bunu
Çok Sevdim Bunu
0
g_ld_rd_
Güldürdü
0
karars_z_m
Kararsızım
1
bu_ne_bi_im_bi_ey
Bu Ne Biçim Bişey
0
k_zd_rd_n_z_beni
Kızdırdınız Beni
ALTIEYLÜL TARİHİNDE BİR İLK
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Balikesir24saat ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!